Elég jó szülők vagyunk

Boján Brigitta

klinikai szakpszichológus

Gócs Viktor

gyermekorvos, szülő- csecsemő/kisgyermek konzulens

Boján Brigitta

klinikai szakpszichológus

Gócs Viktor

gyermekorvos, szülő- csecsemő/kisgyermek konzulens

Elég jó szülők vagyunk - Boján Brigitta pszichológus
Brigi
Brigi

Pszichológusként próbálok szülőtársaimnak segítséget nyújtani a gyereknevelés útvesztőjében. Nekem is nehéz volt a kezdet, és sokszor még most is, mikor már lassan mindkét gyerek kisfelnőtt.

Sosem voltam tökéletes anyuka, tökéletes pszichológus, de viszonylag hamar rájöttem, hogy nem is kell, hogy az legyek. Emberi, elérhető, kapcsolódásra alkalmas szeretnék lenni, és abban segíteni minden szülőnek, hogy elhiggyék, elég az elég jó! Mindenben. Minden hibánk ösztönözhet bennünket a fejlődésre, ezért örüljünk a hibáknak, mert a végén egyre jobbak, ügyesebbek leszünk.

Pszichológusként és anyaként is több évtized van mögöttem. Ezekből a tapasztalatokból, tudásból szeretnék átadni amennyit csak tudok másoknak.

Elég jó szülők vagyunk - Gócs Viktor gyermekorvos
Viktor
Viktor

Elsősorban gyermekorvos vagyok. Dolgoztam itthon klinikán, házi gyermekorvosként és brit kórházak gyermekorvosaként, jelenleg is.

Minden nap találkozom szorongó és bizonytalan szülőkkel, szülőpárokkal. Munkám során gyakran átélem a kezdetek csodáját, amikor újszülöttek érkezésénél segédkezem. A test és lélek dolgait egyaránt érteni kiváltság. A pszichológia mindig érdekelt. A szülő- csecsemő/kisgyermek konzulensi képzés ennek hivatalos formát adott. A reflektív nevelés témájára egy londoni konferencián figyeltem fel, amit szeretnék itthon széles körben megismertetni.

A szülő- gyermek kapcsolat jobb megértése mindent új megvilágításba helyez. Két felnőtt gyermek édesapjaként saját szülői létezésem tapasztalatai is sokat jelentenek mások segítésében. Mindezekből szeretnék átadni kinek-kinek amire szüksége és igénye van, hogy szorongás- és bűntudatmentes kapcsolatban létezhessetek a gyerekeitekkel.

Kiket várunk?

A fáradt, kimerült, ideges és szorongó szülőket. Akik szeretnének gondolkodni saját szülői szerepükről. Akik szeretnének megtanulni jobban bánni a gyerekeikkel. Akik szeretnék elhinni magukról, hogy elég jók és hogy nem kell tökéletesnek lenniük.

Elég jó szülők vagyunk - Boján Brigitta pszichológus, Gócs Viktor gyermekorvos

Mit ajánlunk nektek?

Biztonságot, nyugalmat, szorongásmentességet, stressz kezelést, közeledést a gyerekeitekhez. Válaszokat a kérdéseitekre.
 
Slide
Slide

Miért mi?

Miben vagyunk így együtt különlegesek?

Mindig is együttműködtünk. Az életünk viharaiban is. Voltak nehéz, fárasztó, szorongásos időszakok a mi életünkben is. De az együttműködés, az együtt gondolkodás, a dolgok mögé nézés, okok keresése és megoldási próbálkozások sosem maradtak el. Végig kisértünk két kisembert a felnövekedésük útján, igyekeztünk a tőlünk telhető legjobbat adni nekik. Ez persze nem sikerült mindig jól, de azért a végeredményt nézve, nem is rosszul.

Sokat segített az életünkben mindkettőnk szakmája. Hogy értő, érző, együtt gondolkodó orvos és pszichológus, férfi és nő -házaspár vagyunk, hosszú évtizedek óta, megjárva sok kalandot és megpróbáltatást.

Ezekből gyúrtunk tudást nektek, amit szívesen megosztunk veletek, és mindazokkal, akik fejlődni szeretnének. Azokkal, akik érteni szeretnék önmagukat és a gyermekeiket.

Mit ajánlunk nektek?

Biztonságot, nyugalmat, szorongásmentességet, stressz kezelést, közeledést a gyerekeitekhez.
Válaszokat a kérdéseitekre.