Tevékenységeink gyerekek és felnőttek számára

Személyiség-
vizsgálatok

Pszichodiagnosztika

Pszichoterápia

Gyereknevelés, szorongás, pánik, depresszió, konfliktusok, kezelése,
társkereséssel kapcsolatos problémák kezelése mellett az alábbi tevékenységekkel foglalkozunk:

Veszteség csoport

Sok olyan helyzet van életünk során, amikor veszteséget élünk meg. Ez lehet egy szerettünk elvesztése, egy szakítás, válás, munkahely elvesztése, nyugdíjba vonulás, gyermekeink önállósodása. Az ilyenkor keletkező űr fájdalmát meg kell élni ahhoz, hogy újra tudjuk strukturálni napjainkat, esélyt adva magunknak egy teljes boldog életre.

Autogén tréning

Egy olyan relaxációs módszer, melynek segítségével mindenki saját magának tudja csökkenteni feszültségét, oldani szorongását. Segít az alvásproblémák kezelésében, fájdalmak csökkentésében és általános testi-lelki harmóniát eredményez az alkalmazása.

Mediáció

Konfliktuskezelés közvetítő (mediátor) bevonásával.
A mediátor leggyakrabban válással kapcsolatos családi ügyekben-gyermekelhelyezés, láthatás kérdéseiben segít a peren kívüli megegyezésben, kölcsönösen elfogadható megállapodás létrehozásában.

Szülőkonzultáció

Nevelési gondok, gyermekekkel kapcsolatos problémák esetén

A tanácsadás egy sajátos formája a szülőkonzultáció. Ezt akkor alkalmazzuk, ha nevelési problémákkal fordul hozzánk a szülő. A tanácsadó beszélgetések során a problémát közösen elemezzük és megkeressük a megoldási lehetőségeket. A szülőkonzultáció nem minden esetben elegendő, előfordul, hogy a probléma jellege más megoldást kíván (a szülők kapcsolatának rendezését, a gyermekkel való egyéni foglalkozást).

Pszichoszomatikus betegségek csoportja

Fejfájás, fülzúgás, gyomorpanaszok, szívpanaszok, vérnyomás ingadozás, szédülés esetén.
A pszichoszomatikus betegség állandósulása sok páciensnél ingerültséget, depressziót, reménytelenségérzést vált ki. Ezeknek a megoldásában segít pszichoterápiás csoportunk. A csoportfoglalkozásokon hasonló panaszoktól szenvedők megoszthatják egymással tapasztalataikat. Érzelmi támogatáson túl az egyes páciensek élethelyzetének, nehézségeinek értelmezése, megértése a cél. Autogén tréning relaxációs módszerével megtanulnak ellazulni, feszültséget oldani, szorongást csökkenteni.

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken, telefonon vagy online!

Elérhetőségeink