Tevékenységeink gyerekek és felnőttek számára

Személyiség-
vizsgálatok

Pszichodiagnosztika

Pszichoterápia

Gyereknevelés, szorongás, pánik, depresszió, konfliktusok, kezelése,
társkereséssel kapcsolatos problémák kezelése mellett az alábbi tevékenységekkel foglalkozunk:

Pszichoterápia

Mindannyian érezzük néha, hogy elakadunk, nem tudunk egyről a kettőre jutni, nem tudunk döntéseket hozni, nem merünk váltani, változtatni. Sokszor ilyenkor csak annyit tapasztalunk, hogy valamilyen testi tünetünk jelentkezik, például sokat fáj a fejünk, vagy a hasunk. Már minden orvost végigjártunk, és minden negatív, mégis marad a tünet. 

Valami nem kerek az életünkben. Nem vagyunk boldogok. 

Miért nem tudok munkahelyet váltani?
Miért vagyok ezzel az emberrel, ha nem vagyok boldog vele?
Szeretnék már gyereket, de a párom nem, mi legyen?
Nem akarok még gyereket, de a környezetemben már mindenkinek van, mi legyen?
Hogyan lehet egy szakítást túlélni?
Nem értem, miért szorongok mindenen?
Vajon elég jó anya/apa vagyok?

Ilyen és még nagyon sokféle kérdéssel keresnek meg az emberek nap mint nap.
Ilyenkor, ha szeretnénk a helyzetünk mélyére nézni, ha meg szeretnénk érteni, mi lehet az oka annak, ami velünk történik, hogy azoknak az érzéseknek mi a magyarázata, akkor jó pszichológust keresni. 

A terápiás folyamat során első körben, minden esetben, 3 alkalommal találkozunk, a probléma feltárása végett és hogy mindketten egy kicsit megismerhessük egymást. Én a kliens helyzetét, életét, a kliens azt, hogy dolgozom, hogyan gondolkodom. A harmadik alkalom végén eldöntjük, hogyan tovább. Belevágunk-e egy közös terápiás munkába vagy sem. Ez mindig egyéni, nincsenek sablonok arra, kinek mennyi időre van szüksége a változáshoz.

Pszichodráma

A pszichodráma alapvetően egy csoportos önismereti műfaj, de az egyéni terápiás folyamatban is sokszor alkalmazom elemeit, ha a helyzet ezt igényli. Pszichodráma során a bennünk levő érzéseket, vagy konkrét helyzeteket jelenítünk meg, teszünk ki a „színpadra“, ezáltal rá tudunk nézni egy másik szempontból, ez sokat segít a tisztánlátás és a megoldás keresésben. Sokan kérdezik, mi a különbség a családállítás és a pszichodráma közt? Erre a legszemléletesebben azt szoktam mondani, hogy a családállítás egy fénykép az életünkből, a dráma egy film.

Autogén tréning

A test és a lélek egy egység. Nem szabad arról elfeledkeznünk, hogy ez a kettő egymásra mindig hat. A testünk reagál az érzéseinkre, és az érzelmi helyzeteinknek mindig van lenyomata testünkben. A testünkben megjelenő érzetek hatnak a hangulatunkra a lelki állapotunkra. Ezek oda vissza hatnak egymásra, az hogy milyen a testi állapotom, befolyásolja a hangulatomat, de a hangulatom, érzéseim bizony hatnak a testünkre. 

Az autogén tréning egy olyan relaxációs technika, mely során megtanuljuk, hogyan lehet a gondolatunk segítségével ellazítani, megnyugtatni a testünket, oldani a feszültséget, stresszt, szorongást. Ha a testünk ellazul, akkor a lelkünk, hangulatunk is sokkal nyugodtabb lesz. Ez manapság, a stresszel teli, rohanó világunkban elengedhetetlen, hogy minden nap lazítsunk, oldjuk a bennünk levő szorongást, feszülést.

Szülő tréning

Szent Lukács Görögkatolikus Integrált Gyermekrehabilitációs és Szociális Központ szervezésében tartok a férjemmel, aki gyermekorvos, szülőknek reflektivitást fejlesztő tréninget. A cél, hogy a gyerekekkel való bánás ne legyen kínlódás, a nevelés ne legyen traumatikus. Megtanuljuk, hogy kell a „rossz“ gyerekkel bánni, kezelni a „hisztit“, és mindenféle gyerekneveléssel kapcsolatos kérdéssel foglalkozunk. 

A tréningek előre meghirdetett időpontokban vannak, évente kétszer. Egy tréning 4x 3 órás. 

Időponotokat az AnyaTanya-szülő klub Facebook csoport oldalán lehet mindig megtalálni:

AnyaTanya-szülő klub

Anya tanya- elég jó szülő klub

Szent Lukács Görögkatolikus Integrált Gyermekrehabilitációs és Szociális Központ szervezésében kéthetente ingyenes klubot tartunk, ahol kötetlenül beszélgetünk a gyereknevelés kérdéseiről. Mindig az épp jelen levő szülők kérdéseit járjuk körbe és próbáltak közösen megoldást találni a nehézségekre. A név ellenére az apukákat is ugyanolyan szeretettel fogadjuk.

AnyaTanya-szülő klub

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken, telefonon vagy online!

Elérhetőségeink