Küldetésünk

divider

Gyereknevelés, szorongás, pánik, depresszió, konfliktusok kezelése, társkereséssel, kapcsolatos, problémák, kezelésével foglalkozunk

Kattintson a névre az önéletrajzok olvasásához:

kazimir_agnes

Kazimir Ágnes

Kazimir Ágnes vagyok, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta szupervízor.
Budapesten születtem, művész szülők gyermekeként, majd Debrecenbe kerültem a nagyszüleimhez, itt nevelkedtem, itt jártam iskolákba. A KLTE bölcsészkarán magyar-pedagógia szakos tanárként szereztem diplomát. Ekkor született első gyerekem is, Máté.  Ő ma már színházi rendező Budapesten és Miskolcon.

A DOTE Gyermekklinikán helyezkedtem el, ahová pedagógusként vett fel a klinika akkori igazgatója, Karmazsin László professzor úr, azzal a céllal, hogy az akkor még gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyerekek segítője legyek. Akkor még gyermekpszichológus nem volt a klinikán, így én, botcsinálta szakemberként kerültem bele a legnehezebb helyzetbe: támaszt és segítséget nyújtani a rákbeteg gyerekeknek és családtagjaiknak. Autodidakta módon elolvastam mindent, ami ezzel volt kapcsolatos, Szakács Ferenc és Ajkay Klára által vezetett önismereti csoportokra jártam a Városi Gyermek Ideggondozó Intézetbe, szakmai képzésekre, tanfolyamokra Budapestre, melyek közül a legmeghatározóbb a Mérei Ferenc tanár úr által vezetett, a Rorschach személyiségtesztre fókuszáló kurzus volt. Ezek a képzések egész további életemre meghatározó jelentőségűek voltak szakmai és magánéleti értelemben is.
A klinikán pszichológiai ambulanciát vezettem, konokul, személyes konfliktusokat is felvállalva képviseltem a pszichoszomatikus szemlélet szempontjait , csoportterápiát vezettem a gyógyíthatatlan beteg gyerekeknek és családtagjaiknak, és a gyász elfogadásához és a „gyászmunkához” is igyekeztem segítséget adni. Akkoriban mindez csak kevesek által ismert és gyakorlott területe volt a gyógyításnak.
Beiratkoztam az ELTE Pszichológia szakára és ott végeztem pszichológusként.
Szakdolgozatomat a krónikusan beteg, leukémiás gyerekek pszichológiai problémáiról írtam, Polcz Alaine és Bakos Márta voltak a témavezetőim.
Családommal több évet éltünk külföldön, az USA-ban, Svédországban, Németországban,  kutató orvos férjem tanulmányútjai során.
A Gyermekklinikán töltött 15 év alatt részt vettem a medikusképzésben is, előadóként, gyakorlatvezetőként, TDK és szakdolgozat témavezetőként.
Szakképzésemet Budapesten, az Újpesti Ifjúságpszichiátrián Dr. Vikár György főorvos osztályán, majd a „Lipótmező” ifjúsági osztályán, Dr. Weisz Mária főorvosnál szereztem. Közben megszületett kislányunk Anna Eszter, aki pár hónapos volt, amikor szakvizsgáztam. Felnőtt már ő is, televíziós szakra járt a Színművészeti egyetemen, 2 kisgyerekével és férjével, aki zenész, Berlinből hazaköltözve immár itthon él, blogol, könyvet ír, alkotó, kreatív nő.
A Nevelési Tanácsadóban is dolgoztam néhány évet, ott iskolaérettségi vizsgálatokat, csoport, család, pár és egyéni terápiákat végeztem, gyerekekkel analitikusan orientált játékterápiát, és autogén tréninget, melyet a Szakács-Ajkay pszichológus páros által vezetett csoportterápiás foglalkozásokon sajátítottam el. Eközben továbbra is részt vettem a a pszichológus hallgatók DEOEC-en folyó képzésében is tartottam előadásokat. Jelentek meg tudományos cikkeim, lektoráltam szakmai könyveket.
Azután elkezdődött az az időszak, ami máig tart: a pszichodráma. Önismeret csak mások tükrében lehetséges. Ezt nyújtja ez a terápiás módszer: tudást, empátiát, összetartozást, felelősséget, bátorságot önmagunk felvállalásához, és azt az erőt, hogy képesek vagyunk úgy gyógyulni lelki bajainkból, hogy eközben másoknak mi is képesek vagyunk segíteni. Örök hála érte mindenkinek, akiknek ezt a tudást és élményt köszönhetem!
Megszületett harmadik gyermekünk, Benjamin aki szintén elkezdte felnőtt, filmes és televíziós életét.
Nagy változás volt az életemben, amikor 2000-ben a DOTE Pszichiátriai Klinikájára kerültem, Degrell István professzor hívására. Ekkor kerültem felnőtt pszichiátriai betegek közelébe. Ez az időszak is nagyon sok új tapasztalatot, ismeretet és élményt zúdított rám. Világossá vált, hogy a gyermek és felnőtt pszichológia nem választható el egymástól, hiszen a gyermekek pszichológiai megbetegedésének hátterében mindig felnőttek is állnak, a felnőttek esetében pedig ott a gyermekkor, ott vannak a szülők, a múlt összegabalyodik a jelennel. A beteg felnőtt pedig szinte gyermekien kiszolgáltatottá válik, ahol a gyermek válhat a támaszává.
Életemnek ebben a szakaszában pszichoterapeuta szakvizsgát tettem, kiképző pszichodráma terapeuta lettem.
Dolgoztam pár évet a Nagyerdei Gyógyászat keretein belül működő – azóta sajnos felszámolt – Nappali Pszichoterápiás Szanatóriumban, jelenleg pedig a KÉK Madár pszichológiai magánrendelésen belül praktizálok.
Egyéni és pár terápiák mellett családterápiákat, gyermek terápiákat végzek.
Továbbra is részt veszek az egyetemi oktatásban.
Pszichodráma önismereti csoportokat vezetek.
Táncolj uram, mondta egy görög bölcs – a zene majd megjön magától. Valami ilyesmit gondolok én is. Önmagunkért nekünk kell küzdenünk. A betegségek gyakran szolgálják azt a célt, hogy erre rákényszerítsék a figyelmünket.

Boján Brigitta

Klinikai felnőtt szakpszichológus vagyok. Szakvizsgámat 2007-ben szerezetem meg a SOTE-n. Azóta szinte folyamatosan dolgozom magánrendelésemben. A pszichológusi diplomát az akkor még Kossuth Lajos Tudományegyetemen (ma Debreceni Egyetem) szereztem. Egyetemi éveim (1995-2000) alatt folyamatosan dolgoztam a DE Pszichátria Tanszékén, pszichológus asszisztensi, pszichometriai labor vezetői, kreatívcsoport vezetői munkakörben.

Ezek az évek a pszichológiai vizsgáló módszerek alapos elsajátítására adtak alkalmat amellett, hogy sok beteggel találkozhattam. Így nagyobb szakmai tapasztalatra, gyakorlatra tudtam szert tenni, mint kizárólag az elméleti képzés révén. Ezeket az éveket is nagyon szerettem, sokat tanultam akkori kollegáimtól.

Az egyetem elvégzése után még 4 évig dolgoztam pszichológusként a DE Pszichiátriai Tanszékén, ahol a lelki betegségek teljes spektrumát volt módom közelebbről megismerni a gyakorlatban immáron már, mint szakember.

A kötelező képzések mellett egyéni analitikusan orientált terápia, családterápia és pszichodráma területén szereztem sajátélményt, autogén tréning csoportok vezetéséhez a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületnél kaptam a képzést.

Pszichodráma vezetőként dolgozom, vezetek csoportokat.

Két, iskoláskorú, gyönyörű és okos gyermekem van, férjem gyermekorvos.

A Kékmadár Studió Magánrendelőben 2009 óta dolgozom, analitikusan orientált szemléletben. Rendelésemen elsősorban párkapcsolati problémákkal küzdő párok, pánik betegségben, depresszióban, szenvedők, önbizalmhiányos, szorongó, és életükben bármilyen fokon elakadó emberek jelentkeznek.

Igyekszem mindenkinek irányt mutatni, segíteni megtalálni a saját útját, hogy megtalálhassa az önmaga boldogságát ebben az egyetlen életben, amink van.

Fontos tudni, hogy pszichológushoz menni nem szégyen, nem a gyengeség jele, nem csak a beteg emberek privilégiuma. Mindannyiunknak van olyan élethelyzete, amikor kell egy világítótorony, mely segít kitalálni a sötétségből.

Kérdése van?

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken, telefonon vagy online!

Elérhetőségeink